back

В'ячеслав Чаус передав Городнянському ліцею ключі від нового шкільного автобуса

01-09-2021 | 15:03

1-го вересня по всій країні лунають святкові шкільні дзвоники. Не виняток і Городнянський ліцей № 2, де учнів та педагогічний колектив з початком навчального року привітали голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус та очільник Городнянської територіальної громади Андрій Богдан.

Щиро вітаю всіх учнів та вчителів! Сьогоднішній день – це завжди нова сходинка на життєвому шляху кожного учня та початок щоденної клопіткої праці. Бажаю всім цікавого навчального процесу, окремо вчителям — мудрості, терпіння та успіхів у нелегкій роботі, — звернувся В'ячеслав Чаус до присутніх і додав: — Маю приємну місію вручити новий шкільний автобус, придбаний спільно з громадою. Впевнений, що в умовах децентралізації він буде корисним.

Також очільник ОДА наголосив, що держава робить багато для розвитку освіти. Так, для покращення умов навчання на Чернігівщині (не враховуючи субвенцію та зарплати) з держбюджету виділено 212 мільйонів гривень. Це майже вдвічі більше ніж у 2020 році. Крім того, у поточному році передбачено 10,9 млн гривень освітньої субвенції на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування з місцевими бюджетами.

Принагідно голова облдержадміністрації оглянув приміщення навчального закладу. Нагадаємо, що Городнянський ліцей № 2 — об’єкт програми Президента «Велике будівництво». Наразі вже оновлено фасад будівлі. Тривають роботи всередині приміщення. Коштом субвенції з держбюджету на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» заплановано капітальний ремонт харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації. Вартість проєкту — понад 10 млн грн.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації