back

В’ячеслав Чаус: Темпи вакцинації населення потрібно збільшити вдвічі

26-08-2021 | 16:45

Голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус продовжує знайомитися з громадами області. Сьогодні, 26 серпня, відвідав Сновську та Корюківську. Найперше, куди завітав, — центри масової вакцинації (у Сновську і Корюківці) та пункти щеплення (у Тур’ї й Наумівці).

Як підкреслив В’ячеслав Чаус, на Чернігівщині достатньо високі темпи вакцинації проти Covid-19 відносно інших областей. Але якщо оцінювати загальний стан, то він є незадовільним.

— Темпи вакцинації населення потрібно збільшити вдвічі. Адже вакцинація — це єдиний рецепт успіху у боротьбі з новим штамом «Дельта», — наголосив голова ОДА. — Не втомлююся повторювати — вакцинуйтеся!

Особливу увагу В’ячеслав Чаус звернув на пункт щеплення у селі Тур’я Сновської територіальної громади. Пункт розташований у старій будівлі місцевого ФАПу, де «тріщать» стіни. А поруч — відкрита рік тому сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини, двері якої досі закриті для пацієнтів.

— Маємо розібратися у цьому питанні і не допускати подібних помилок у майбутньому. Об’єкт, збудований за кошти державного та місцевого бюджетів, простоює без опалення та електрики. Амбулаторія має «жити». Ситуація, коли держава витрачає кошти на будівництво нових об’єктів, які потім не використовуються, неприпустима, — сказав В’ячеслав Чаус та запевнив, що облдержадміністрація докладе всіх зусиль для розв’язання проблеми, якщо рішення не вдається знайти на місцевому рівні.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації