back

Стартувала «Літня школа» для прийомних батьків, батьків-вихователів та їх дітей

26-08-2021 | 14:31

Учора, 25 серпня, відбулося урочисте відкриття «Літньої школи» для прийомних батьків, батьків-вихователів та дітей з цих родин у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «ДИВОСВІТ» в смт Седнів. Організовують захід вже четвертий рік поспіль Служба у справах дітей спільно з Обласним центром соціальних служб.

Цьогоріч у «Літній школі» беруть участь 14 прийомних батьків, батьків-вихователів та 17 дітей з дев’яти прийомних сімей та одного дитячого будинку сімейного типу. Приїхали учасники з Корюківської, Сухополов’янської, Понорницької, Прилуцької, Сновської, Мринської, Сосницької, Менської територіальних громад.

Для учасників «школи» з 25 по 27 серпня передбачена насичена та цікава програма. Зокрема для батьків — тренінгові навчання щодо корекції дитячо-батьківських відносин, розуміння потреб дитини та з інших актуальних питань, а для дітей організатори підготували різноманітні майстер-класи, спортивні змагання та квести.

Довідково. З 1980 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання в області охоплено 1850 осіб (93,2%). Зокрема, у регіоні налічується 33 дитячі будинки сімейного типу та 170 прийомних сімей, в яких всього виховується 525 дітей.

За інформацією Служби у справах дітей