back

Актуальні питання аграрного сектору розглянули на всеукраїнському селекторі

01-02-2013 | 14:10

1 лютого заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку провів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень.

На нараді були обговорені питання щодо підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт у поточному році, стану галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку.

Була проаналізована ситуація щодо забезпечення господарств необхідними ресурсами, зокрема, якісним насіннєвим матеріалом, мінеральними добривами, паливно-мастильними матеріалами для ефективного проведення весняно-польових робіт, недопущення збільшення цін на хліб, забезпечення борошном Аграрного Фонду хлібопекарські підприємства.

Також на нараді наголошувалося на стабілізації та закріпленні ситуації в галузі тваринництва. Аналізуючи результати роботи за минулий рік, було відмічено, що Чернігівська область змогла збільшити виробництво зерна на 16% та молока на 13,1%.

Характеризуючи ситуацію щодо підготовки весняно-польових робіт в розрізі областей зазначалося, що в цілому по Україні вона задовільна, але на деякі моменти потрібно звернути увагу.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації