back

В’ячеслав Чаус: Не щепимося сьогодні — завтра прийде біда

19-08-2021 | 16:13

З роботою центрів масової вакцинації та пунктів щеплення у Носівській, Борзнянській та Куликівській територіальних громадах сьогодні ознайомився голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

Під час відвідування кожного об’єкту очільник ОДА поспілкувався з медичними персоналом, поцікавився, як проходить вакцинальна кампанія, чи достатньо препаратів, якими щеплять у громаді, та умовами їхнього зберігання.

В’ячеслав Чаус підкреслив, що інформація про наявні вакцини та  роботу пунктів щеплення має бути доступна місцевим жителям. Зі свого боку, лікарі запевнили, що роблять все від них залежне, подекуди навіть телефонують особисто кожному і запрошують вакцинуватися. Недовіра громадян до ефективності препаратів та взагалі до вакцинації поступово зникає, адже серед їхніх знайомих, рідних, сусідів більшає тих, хто отримав перше (друге) щеплення.

— Пункти вакцинації мають працювати не для "галочки". У громадах варто проводити роз'яснювальну роботу. Стимул простий: не щепимося сьогодні — завтра прийде біда, — наголошує голова ОДА В'ячеслав Чаус. - Колективний імунітет дасть змогу більш-менш безпечно жити та працювати бізнесу та об'єктам соціальної сфери.

Загалом голова ОДА ознайомився з роботою шести об’єктів: центрів масової вакцинації у Носівці та Куликівці, пунктів щеплення у Володьковій Дівиці, Борзні, Шаповалівці та Салтиковій Дівиці.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації