back

Голова ОДА В’ячеслав Чаус обговорив з Чернігівською ТПП спільні кроки у підтримці бізнесу

18-08-2021 | 13:36

Днями голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус зустрівся із представниками Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, щоб окреслити спільні плани та потенційні напрямки співробітництва задля покращення бізнес-клімату області.

 - Якісна співпраця влади та бізнесу – це запорука успішного розвитку економіки Чернігівщини. Наша спільна мета – залучити до регіону якомога більше інвестицій, а для цього необхідно створити комфортні та лояльні умови ведення бізнесу, - наголосив голова ОДА.

Про кроки та досягнення в цьому питанні розповів Костянтин Іванов, президент регіональної торгово-промислової палати – найбільшої бізнес-асоціації як в Україні, так і в Чернігівській області, яка має 25 років досвіду та налічує 214 членів палати.

 - Наша ціль – це підвищення конкурентоспроможності підприємств області. Для цього ми організовуємо заходи, зустрічі, семінари та вебінари. Вже 4 роки проводимо форуми експортерів Чернігівщини та міжнародні конференції жінок-підприємниць. Це сприяє налагодженню контактів бізнес-спільноти, виходу на нові ринки збуту, участі підприємців в B2B переговорах, - зазначив Костянтин Іванов.

За ініціативи Чернігівської ТПП створено громадську спілку «Кластер легкої промисловості Чернігівської області» та Чернігівську школу трудової майстерності, яка вже підготувала 68 швачок.

Організація надає широкий спектр послуг, а саме: незалежні експертизи та експертні дослідження (будівельно-технічна, оціночна-будівельна, товарознавча та ін.), сертифікація відповідності товарів (CERTEX), впровадження системи НАССР, технічна інвентаризація нерухомого майна, консультування з питань публічних закупівель, підготовка договорів та міжнародних контрактів та ін.

Крім того, дочірнє підприємство “Профіт Хаб” Чернігівської ТПП здійснює постачання електричної енергії промисловим підприємствам України та займається соціальними ініціативами, серед яких допомога армії, дітям з родин загиблих воїнів та родин-переселенців з Криму та збір коштів на придбання спецодягу у боротьбі з Covid-19.

Що стосується нових планів та перспектив, то восени Чернігівська ТПП планує провести регіональний конкурс «Підприємець року» та спільно з Чернігівською ОДА форум «Чернігівщина & країни Балтії. Регіональний вимір» за участю дипломатичних установ, асоціацій, торгово-промислових палат, владних та ділових кіл Чернігівської області та країн Балтії. Концепція форуму передбачає презентацію конкретних інвестиційних проєктів області та спільну їх реалізацію.

Зі свого боку, В’ячеслав Чаус запевнив, що облдержадміністрація стане платформою для всіх заходів, організованих Чернігівською ТПП.

 - Я завжди відкритий до співробітництва та готовий надавати всебічну підтримку бізнесу та потенційним інвесторам, незалежно від рівня інвестицій. Проте, не менш важливим питанням є співпраця з громадами. Ми разом повинні навчити їх як правильно і прибутково користуватися тими цінними ресурсами, які в них є, - наголосив очільник ОДА, додавши, що синергія влади, бізнесу та громад є запорукою успішного розвитку регіону. І тільки командною роботою можливо досягти значних успіхів.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації