back

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

31-01-2013 | 12:30

Під головуванням в.о. заступника голови облдержадміністрації Леоніда Подоляка 31 січня відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, розглянуто стан виплати заробітної плати в області.

Як відмічалося на засіданні, бюджетники зустріли Новий рік без боргів. Із 22-х районів області ліквідовано борги із виплати заробітної плати у 16-ти районах, але 19,9 млн грн заробітної плати залишилися невиплаченими. Тільки на 0,5 % скорочено заборгованість в цілому по підприємствах в минулому році. Державною виконавчою службою області за виконавчими провадженнями стягнуто понад 5 млн грн заборгованої заробітної плати.

Прийнято відповідне рішення щодо активізації роботи тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на місцях та забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються із державного та місцевих бюджетів.

На виконання завдань урядової Комісії керівників державних підприємств-боржників зобов’язано розробити заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати. На інших підприємствах-боржниках, незалежно від форми власності, мають бути складені графіки погашення заборгованості. Контроль за прийнятим рішенням буде здійснюватися не тільки органами влади, а й громадськими організаціями.

Важливим питанням є також недопущення виникнення нових боргів із заробітної плати.


За повідомленням головного управління праці
та соціального захисту населення облдержадміністрації