back

Активізувати вакцинальну кампанію та готувати медзаклади до чергової хвилі захворювання на Covid-19

06-08-2021 | 17:27

На цьому наголосив голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус під час онлайн-наради з головами РДА.

Керівники райдержадміністрацій доповіли про хід вакцинальної кампанії в районах. І хоча на сьогодні в області щеплено від коронавірусної інфекції 170 686 людей, в тому числі вчора — 5 119, відсоток провакцинованого населення в області залишається нижчим, ніж потрібно для убезпечення від можливого нового сплеску захворювань на covid-19.

— Ми маємо забезпечити щоденну вакцинацію, посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, в тому числі тісно співпрацювати  з головами громад для пришвидшення темпів масової вакцинації. Адже всі ми розуміємо, що тільки щеплення проти коронавірусної інфекції може знизити негативні наслідки COVID-19 для країни в цілому та кожного громадянина зокрема, — наголосив В’ячеслав Чаус.

Окрім того, учасники наради проаналізували готовність медзакладів до чергової хвилі коронавірусу.

Ми маємо бути готові до нової хвилі COVID-19, тут питання лише часу. Тож забезпечення медзакладів всім необхідним, в тому числі киснем, керівники районів повинні взяти на особистий контроль. Я на зв’язку 24/7, з будь-яких проблемних питань, будь ласка, звертайтесь до мене особисто — будемо вирішувати, — зауважив голова ОДА.

Також В’ячеслав Чаус заслухав інформацію голів РДА про стан виконання робіт на об’єктах програми Президента України «Велике будівництво».

Насамкінець В’ячеслав Чаус доручив головам РДА щоденно контролювати графіки виконання робіт із ремонту та будівництва об’єктів критичної інфраструктури та закладів освіти, оперативно інформувати про будь-які проблеми.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації