back

На конкурс ДФРР в області попередньо відібрано 57 проєктів

04-08-2021 | 15:42

Обласна комісія з оцінки та попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за кошти ДФРР, сьогодні на своєму черговому засіданні вирішила допустити до оцінювання 57 з 82 поданих на конкурс проєктів.

Відхилені 25 заявок не відповідають вимогам Постанови КМУ або мають помилки чи неточності у проєктно-кошторисній документації.

Як зазначила голова комісії, перша заступниця голови облдержадміністрації Олена Бойко, до процедури підготовки, оцінки та відбору конкурсних заявок наказом Мінрегіону внесені суттєві зміни. Тож члени комісії мають їх вивчити, щоб оцінити запропоновані проєкти відповідно до оновлених вимог.

У ході засідання були детально розглянуті нові критерії оцінювання. Відтепер максимальна кількість балів за проєкт знижена зі 100 до 75, а критеріїв замість п’яти стало чотири: актуальність та доцільність проєкту; ефективність та сталість; співфінансування з місцевого бюджету та четвертий — спеціальний критерій.

Особливу увагу як членів комісії, так і заявників хочу привернути до четвертого критерію — «створення сприятливих умов для залучення інвестицій». Він може дати проєкту до п’яти додаткових балів у разі, якщо той не лише соціально, а й економічно орієнтований. Ми маємо націлити громади на створення саме таких розвиткових проєктів, — наголосила Олена Бойко.

Усі проєкти буде розміщено на відповідній онлайн-платформі. Там же члени комісії оцінюватимуть їх упродовж двох тижнів з дня, коли Мінрегіон надасть технічну можливість це зробити.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.