back

На дорозі Р-67 Ніжин - Прилуки підрядник облаштовує дорожню обстановку

27-07-2021 | 13:00

Наразі на ділянці ремонту траси Р-67 Ніжин - Прилуки активно ведуться роботи із нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, металевого бар'єрного огородження. Водночас проводиться фарбування автопавільйонів на зупинках громадського транспорту. Зі сторони Ніжинського району ще залишаються окремі роботи з підсипання укосів дороги, укріплення узбіччя. Також проводиться облаштування технічними засобами організації та регулювання дорожнього руху. Продовжуються роботи з організації системи освітлення у населених пунктах та відеонагляду, що запрацює після повної здачі об'єкта в експлуатацію.

Нагадаємо, що у липні 2020 року розпочато оновлення дороги Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин на ділянці Ніжин - Прилуки. Загальна протяжність ремонту - 74,9 кілометра. Оновленню підлягає відрізок від перехрестя дороги Р-67 з трасою М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ до перетину з трасою Н-07 Київ – Суми – Юнаківка.

У 2020 році проведені основні роботи з покриттям на ділянці від Прилук до Ніжина. У 2021 році оновлюється об'їзна дорога Ніжина.

Дорога збудована близько 50 років тому, відтоді ця ділянка ремонтується вперше. Ремонтні роботи проводяться з підсиленим вирівнюванням, щоб нове покриття добре витримувало навантаження від великовагового транспорту.

У межах поточного середнього ремонту заплановано:

- влаштування близько 40 см нового покриття проїзної частини: 22 см – органо-мінеральна суміш, 12 см – вирівнювальний шар, 5 см – щебенево-мастиковий асфальтобетон;

- укріплення узбіччя;

- ремонт семи мостів;

- облаштування дорожньої обстановки;

- встановлення освітлення та відеокамер у населених пунктах.

Підрядник - ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада".

Автодорога поєднує між собою міжнародні шляхи М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ, М-03 Київ - Харків - Довжанський та національну дорогу Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Це найкоротший вихід з центральної України (Полтава, Кропивницький, Дніпро) у напрямку країн Балтії через КПП «Нові Яриловичі». Забезпечує зв'язок між Чернігівською і Полтавською областями. З’єднує низку адміністративних центрів - обласного і районних. Ремонт цієї дороги також є інвестицією у розвиток економіки Чернігівської області. Адже поблизу розміщено чимало бюджетоутворювальних підприємств.

На виконання Програми президента України "Велике будівництво" поточного року у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, капітально оновити 9 мостів, ще 5 — реконструювати.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області