back

У Прилуцькому районі почали ремонтувати місцеву дорогу між Яблунівкою та Сергіївкою

19-07-2021 | 14:13

У липні розпочався середній поточний ремонт дороги О251509 Прилуки – Сергіївка – Линовиця – Білошапки на ділянці  км 0+000 – км 64+100. Всього буде відремонтовано 6,1 км дорожнього покриття. 

Про це повідомила голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко. 

- Глибокі ями, які не висихають навіть влітку, зарослі та хащі – ось ця ділянка автодороги між селами Яблунівка та  Сергіївка Прилуцького району на Чернігівщині не знала ремонту 40 років, але знає лексику чергового водія на кожній вибоїні і як повільно тягнеться час для дітей в шкільному автобусі, поки той намагається долати перешкоди. Щойно тут розпочалися підготовчі роботи з ремонту. Зараз на ділянці дороги протяжністю 6,1 км зрізають кущі обабіч дороги. Далі  укріплять узбіччя, відремонтують водопропускні труби, вирівняють шлях, зроблять дорожню розмітку, влаштують бар’єрне огородження та встановлять дорожні знаки. І все це - до кінця вересня, - зазначила Анна Коваленко.

Саме так в рамках програми Президента України “Велике будівництво” оновленими шляхами «зшиваємо» Чернігівську область: з’єднуємо села, міста, громади, райони.

- Близько 2,5 тисяч жителів сіл Яблунівка та Сергіївка вже незабаром зможуть  комфортно, швидко, а головне безпечно,  пересуватися відремонтованим автошляхом, - підкреслила очільниця облдержадміністрації.

Нагадаємо, що в рамках програми Президента України "Велике будівництво" в Чернігівській області  заплановано відремонтувати цьогоріч майже 98 км покриття на 17 дорогах місцевого значення та 6 вулицях і дорогах комунальної власності.