back

У Чернігівській ОДА обговорили готовність закладів бюджетної сфери області до опалювального періоду

15-07-2021 | 14:45

Сьогодні, 15 липня, заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк взяла участь у нараді щодо стану облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного газу закладів бюджетної сфери області.

До обговорення проблем, які можуть стати на заваді вчасного початку та сталого проходження опалювального періоду 2021/22 року, долучилися директор Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської ОДА Володимир Кривенко, технічний директор АТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко та представники громад в онлайн-режимі.

- Необхідність виконання робіт з облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних знаходиться на постійному контролі в облдержадміністрації. Однак, деякі органи місцевого самоврядування, незважаючи на важливість питання, не належним чином відносяться до вирішення цієї проблеми, - наголосила Жанна Шерстюк.

За її словами, на початок липня залишаються необлашованими лічильники у 91 закладі бюджетної сфери, а саме: у закладах освіти – 62, охорони здоров’я – 7, культури – 12 та 10 адмінприміщеннях.

Представники громад прозвітували про стан виконання робіт, наявність коштів,  проєктної документації та укладених договорів.

По завершенню наради заступниця голови ОДА вкотре наголосила на необхідності  координації дій органів місцевого самоврядування та прискоренні виконання всіх робіт.

- Від результатів вашої роботи залежить як розпочнеться опалювальний сезон 2021/2022. Щоб уникнути припинення послуги газопостачання на об’єкти соціальної сфери, прошу активізувати роботу у цьому напрямку, - підкреслила Жанна Шерстюк.