back

Геннадій Темник заслухав регіони країни з актуальних питань безперебійної роботи систем життєзабезпечення

29-01-2013 | 16:52

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник за дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула 29 січня провів селекторну нараду з регіонами країни з питань надійності роботи систем життєзабезпечення.

Чернігівщину на нараді представляли заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, начальник Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Петро Головач, начальник управління капітального будівництва ОДА Анатолій Бойко, заступник Чернігівського міського голови Микола Сенькович, керівники теплопостачальних підприємств області та інші.

На селекторі було порушено широке коло питань, зокрема, щодо сталого проходження опалювального періоду, готовності до погіршення погодних умов, розробки в регіонах містобудівної документації, реалізації програм будівництва доступного житла тощо.

Хоча опалювальний період в цілому проходить без значних аварій, регіонам слід особливо подбати про готовність оперативно усувати несправності та діяти в умовах ускладнення погодних умов. На цьому, зокрема, наголосив очільник Мінрегіону.

Міністр подякував головам обласних державних адміністрацій за забезпечення безаварійної роботи систем життєзабезпечення під час святкових днів, та закликав реагувати на звернення громадян про ускладнення у роботі опалення та водопостачання.

Він повідомив, що Уряд прислухався до неодноразових звернень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та знизив мінімальну кошторисну вартість інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізуватися за рахунок бюджетних коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Серед іншого він зазначив, що Мінрегіон буде жорстко контролювати хід оновлення у регіонах містобудівної документації. «Містобудівна документація є основою для розвитку інвестиційної діяльності, забезпечення зростання економічного потенціалу регіону в цілому, спрощення дозвільно-погоджувальних процедур. Однак, через відсутність планів зонування та детальних планів територій, землевідведення для будівництва з початку року ускладнене. Мінрегіон наполягає на якомога швидшій актуалізації наявної містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях через прийняття сесіями відповідних рад рішень щодо можливості її подальшого використання», – наголосив Геннадій Темник.

За його словами, Міністерство вже підготувало зміни до законодавства, прийняття яких дасть можливість на підставі рішень генерального плану надавати земельні ділянки фізичним і юридичним особам для потреб будівництва а також містобудівні умови та обмеження. У зв’язку з тим, що розроблення містобудівної документації потребує коштів, а також з метою надання допомоги місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, Мінрегіон України опрацьовує питання щодо можливості виділення коштів з державного бюджету з цією метою.

На завершення спілкування Геннадій Темник висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Для виконання поставлених на селекторі завдань готується відповідне доручення заступника голови облдержадміністрації.


Прес-служба Мінрегіону
Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації