back

Де та на кого вчаться безробітні Чернігівщини

25-06-2021 | 13:59

Упродовж січня-травня 2021 року близько тисячі безробітних набували нових професій та підвищували кваліфікацію за направленням обласної служби зайнятості. Всі — на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця. Після навчання майже 90% осіб були працевлаштовані.

Служба зайнятості організовує навчання за актуальними на ринку праці професіями. На сьогодні, перш за все, це робітничі професії. Так, цього року безробітні вчилися на токаря, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, оператора котельні, перукаря, кухаря тощо. Найбільше було підготовлено працівників до весняно-польових робіт: трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, водіїв автотранспортних засобів, слюсарів-ремонтників.

Вчаться безробітні на базі професійно-технічних навчальних закладів області, у роботодавців, а ще — в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, що діють в 11 областях України. Зокрема, 569 жителів Чернігівської області навчалися в Сумському та Рівненському центрах.

Щоб безоплатно отримати або змінити професію, підвищити кваліфікацію, можна звернутися до будь-якого структурного підрозділу обласної служби зайнятості. Більше інформації — на сайті Чернігівського обласного центру зайнятості.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості