back

Голова ОДА Анна Коваленко — на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Здорова Україна» у Києві

23-06-2021 | 16:30

Голова облдержадміністрації Анна Коваленко взяла участь у Всеукраїнському форумі, на якому Президент дав старт національній програмі "Здорова Україна". Програма буде втілюватися у кожному куточку країни, зокрема й на Чернігівщині.

Неможливо перебільшити важливість цієї ініціативи Президента, — наголосила Анна Коваленко. — Під час пандемії ми всі відчули цінність здоров‘я.

Президентська програма є комплексною і направлена на всі вікові групи населення. Це і модель здорової школи, включаючи спортивні заняття та правильне здорове харчування, і освітній простір, що має бути безпечним та інклюзивним.

Друга складова програми стосується людей старше 55 років — для них впровадять медичні чекапи з метою профілактики захворювань.

Третім етапом стане створення активних парків та спортивних майданчиків, куди можна приходити всією сім'єю. Це будуть зручні та цікаві локації для занять спортом, і головне, доступні для кожного.

У середу, 23 червня, у роботі форуму взяла участь Перша леді країни Олена Зеленська. Вона виступила ініціатором впровадження системи НАССП (здорового харчування) у закладах освіти. На підтримку цього спрямований і новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, що набув чинності з першого січня цього року. Норми та Порядок організації почнуть діяти вже з 1 вересня 2021 року. Також Перша леді України заявила про необхідність термінового запровадження гігієнічних вимог до харчоблоків, розташованих у закладах середньої освіти, та посилення контролю якості. 
Олена Зеленська наголосила, що вона сподівається на активні дії працівників Держпродспоживслужби у питанні контролю безпечності дитячого харчування у закладах освіти.