back

Один день із танкістами

10-06-2021 | 17:01

Майже пів сотні хлопців та дівчат з обласного центру провели день на території 1-ї окремої танкової Сіверської бригади у Гончарівському на Чернігівщині. Тут на п’яти локаціях діти ознайомилися з озброєнням, екіпіруванням, технікою та навіть харчуванням військових. Гостювали у танкістів переможці всеукраїнських змагань з картингу, діти з особливими потребами та діти учасників АТО/ООС. Екскурсія була ініційована та організована головою Чернігівської обласної державної адміністрації Анною Коваленко за участі Чернігівського ліцею з підвищеною фізичною підготовкою та управління оперативного командування «Північ» і 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.

Після ознайомлення з короткою історією селища Гончарівське та власне бригади дітям показали спочатку Алею Героїв, яка увіковічнила пам'ять загиблих захисників України.  

На другій локації хлопці та дівчата змогли власноруч розібрати та зібрати автомат, потримати кулемет, надягти бронежилет та каску, екіпіровку танкіста. Крім того, після теоретичної частини самостійно спробувати накласти джгут чи пов’язку на умовно поранену руку військового.

Третя локація стала не менш цікавою як для хлопців, так і дівчат. Танкісти продемонстрували свою найголовнішу техніку – танки Т-64. Діти у шоломофонах побували в ролі навідників, командирів, побачили, як рухається танк, почули запуск двигуна, походили і в «гаражах» цих бойових машин.

Наступною точкою ознайомлення з побутом військовослужбовців для дітей стала казарма. Тут більш старші хлопці добралися до спортивної кімнати, а менші були раді повалятися на солдатських ліжках та позаглядати у шафки.

Логічним та «смачним» завершенням екскурсії став обід у новій їдальні. Діти не тільки побачили, де і як харчуються їх захисники, а й самі скуштували обід танкіста, приготовлений за новим каталогом харчування для особового складу.

Сповнені емоцій та нових знань, ситі та з десятками неймовірних світлин на пам’ять діти повернулися до Чернігова. 

 

Служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ»

Світлана Халімоненко