back

У Чернігівській ОДА підписали Меморандум про співпрацю з ГС «Кластер легкої промисловості Чернігівської області» та «ТК-Стиль» ТОВ «Текстиль-Контакт» «Текстиль-Контакт»

10-06-2021 | 14:10

У четвер, 10 червня Анна Коваленко від імені Чернігівської облдержадміністрації підписала Меморандум про співпрацю та узгоджені дії між  Чернігівською облдержадміністрацією, Громадською спілкою «Кластер легкої промисловості Чернігівської області» та відокремленим підрозділом «ТК-Стиль» ТОВ «Текстиль-Контакт». 

На Чернігівщині, як і по всій Україні, вкрай не вистачає фахівців робітничих професій. Таку потребу відчувають усі підприємства області, в тому числі і легкої промисловості. Саме тому, одним із напрямків співпраці, прописаних в Меморандумі, є сприяння в підготовці кваліфікованих працівників, інформаційна підтримка галузі, зміцнення соціального партнерства та координація спільних дій бізнесу і влади для розвитку промислового комплексу області.

Голова ОДА Анна Коваленко запевнила представників підприємств легкої промисловості, що облдержадміністрація всебічно сприятиме популяризації робітничих професій серед жителів області.

— Як виявилося, потреби у фінансових та технологічних ресурсах відходять на другий план порівняно з такою актуальною проблемою, як кадрове забезпечення, — зазначила Анна Коваленко. — Давайте спільно знаходити конструктивні рішення, адже легка промисловість — перспективна та важлива складова нашої економіки.

Під час заходу представники підприємств озвучили свою точку зору на нинішню ситуацію. Підприємства готові навіть власним коштом перенавчати кадри, обіцяють забезпечити і соціальними гарантіями майбутніх працівників. Втім кажуть, що жителі області або ж не знають про вакансії, або ж просто не зацікавлені. Деякі підприємства навіть презентують себе у громадах, але цього недостатньо.

Зважаючи на обставини, Анна Коваленко доручила проаналізувати надлишкову робочу силу в тих населених пунктах, що найближче знаходяться до підприємств легкої промисловості. Голова ОДА запевнила, що особисто сприятиме візитам підприємств в населені пункти і долучатиме до співпраці голів ОТГ.

Варто зазначити, що облдержадміністрація у Комплексній програмі підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна» передбачила низку заходів, спрямованих на допомогу підприємствам у кадровому забезпеченні працівниками робітничих професій. Це створення шкіл майстерності на підприємствах, проведення конкурсу «Робітнича професія – крок до успіху», поєднання теорії в закладі освіти та практики на підприємстві. 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації