back

На Чернігівщині вакцинальна кампанія набирає обертів, - голова Чернігівської ОДА

08-06-2021 | 19:15

За минулі вихідні 5-6 червня в області щеплено 2720 осіб. Це майже чверть від загальної кількості вакцинацій у травні. Про це повідомила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко. 

- На Чернігівщині на сьогоднішній день щеплено 38 057 людей, з них повністю імунізовані та отримали 2 дози - 4473, - зазначила очільниця облдержадміністрації.

Згідно з Дорожньою картою, наразі вакцинуються маломобільні групи населення та їхні опікуни, працівники критичної інфраструктури та освіти, люди 60+ та старші за віком, з листка очікування в застосунку “Дія”. 

- Мобільні бригади та пункти щеплень в області працюють без вихідних, поставки вакцини відбуваються щотижня згідно розподілу Міністерства охорони здоров'я України, - сказала Анна Коваленко.

Голова Чернігівської ОДА також нагадала, що особи, які завершили імунізацію від COVID-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію та використовувати для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть його. 

Отримати документ можна одразу після щеплення або ж в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я. Заповнюється в  паперовому форматі англійською або французькою мовою, додатково також українською. В свідоцтві містяться персональні дані людини (прізвище та ім'я) та інформація про вакцинацію (назва вакцини, дата). Термін дії медичного документу- один рік з можливістю продовження.

- Бажаю всім гарного літнього  відпочинку, але не забувайте, що коронавірус нікуди не зник. І вакцинація — це найефективніший спосіб захистити себе від COVID-19 та створити колективний імунітет, - підкреслила Анна Коваленко.