back

Кирило Тимошенко розповів, як працюватиме офіс Конгресу місцевих і регіональних влад

04-06-2021 | 09:08

Конгрес місцевих і регіональних влад при Президентові України створений для усунення зайвих комунікаційних бар'єрів між центральною і регіональною владою. Це дозволить зробити вирішення регіональних питань більш швидким і ефективним.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко за результатами засідання Палати місцевих влад Конгресу, яке пройшло 3 червня у Хмельницькому.

У засіданні Конгресу взяли участь 150 делегатів і понад сто представників місцевих громад у режимі відеозв'язку. Практично усіх їх цікавили схожі питання: підготовки до нового опалювального сезону, списання боргів перед НАК "Нафтогаз України", передачі громадам об'єктів комунальної власності, забезпечення фінансовими ресурсами місцевих бюджетів, створення умов для індустріальних парків, роботи ПТУ і багато інших.

Для прискорення вирішення цих та інших питань, за словами заступника голови ОП, при Офісі Президента почав роботу постійно діючий офіс Конгресу місцевих і регіональних влад.

«Для нас було важливо, аби Конгрес працював системно. Відтак, починаючи із сьогоднішнього дня, на базі Офіс Президента України запрацював постійно діючий офіс Конгресу місцевих та регіональних влад. Є проблеми, питання – будь ласка, телефонуйте, пишіть, приїжджайте, передавайте документи, плануйте зустрічі. Та хоча б просто на каву заходьте, коли буваєте у Києві», - написав Тимошенко у Facebook.

Заступник голови ОП пообіцяв особисто контролювати цей процес, а за необхідності - підключати Кабінет міністрів і парламент.

«Відсьогодні Конгрес – це найбільший у країні майданчик для вирішення проблем у регіонах. Без різниці чи це великий обласний центр, чи маленьке містечко. Все відбуватиметься напряму», - зазначив Тимошенко.