back

Наполягатиму на швидкому і прозорому розслідуванні, — Анна Коваленко про затримання посадовця Чернігівської ОДА

02-06-2021 | 16:24

Боротьбу з корупцією голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко називає одним із пріоритетних напрямів своєї роботи на займаній посаді. Адже, на її переконання, неможливо побудувати сучасне цивілізоване суспільство, не видаливши соціальні «бур’яни». Тому облдержадміністрація тісно взаємодіє із правоохоронними органами у сфері виявлення та нейтралізації проявів корупції на всіх ланках. На цьому наголосила голова ОДА сьогодні під час брифінгу, коментуючи ситуацію із затримання одного з посадовців Чернігівської ОДА за підозрою у шахрайстві.

Анна Коваленко повідомила, що напередодні «на гарячому» затримали заступника голови Чернігівської ОДА. Так, вчора, 1 червня, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито двох осіб, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти грошовими коштами громадянина (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За даними слідства, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, залучивши посередника, намагався отримати 160 тисяч доларів від громадянина, який виявив бажання приватизувати готельний комплекс на території Чернігівської області. За цю суму посадовець обіцяв громадянину забезпечити безперешкодне визначення його переможцем торгів з придбання комплексу та подальше підписання відповідних документів для оформлення права власності на об’єкт нерухомого майна.

— Правоохоронці затримали посадовця і посередника під час отримання всієї суми грошових коштів. Нині тривають слідчі дії. Затриманим повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Наполягатиму на швидкому і прозорому розслідуванні даного інциденту, — зауважила Анна Коваленко і додала, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Управління оперативних розробок територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

— Після того, як я очолила Чернігівську ОДА, наша область стала лідером у сфері боротьби з корупцією. Правоохоронці клали «обличчям в асфальт» чиновників самого різного рівня: від селищного голови до мера і керівника райдержадміністрації, — підкреслила Анна Коваленко.