back

Дитинство - найяскравіший час у житті кожної людини, – Жанна Шерстюк

01-06-2021 | 17:53

Щорічно 1 червня в Україні та світі традиційно відзначається День захисту дітей. З цієї нагоди поліцейські Чернігівщини спільно з Нацгвардією, прикордонною службою, рятувальниками та представниками влади й громадськістю організували святкування на Красній площі Чернігова.

Гостей свята та учасників привітала заступниця голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк. Вона наголосила, що дитинство — чудова пора найзаповітніших мрій та світлих сподівань і дуже важливо, щоб вони втілювалися у життя.

– Діти – це безмежна щирість та відвертість. Їх майбутнє залежить від нас, а наше – від них. Тому турбота про безпеку та захист дитячих прав – один з найголовніших наших обов’язків,  – сказала Жанна Шерстюк. Вона побажала дітям та дорослим міцного здоров’я, гарного настрою, щоб життя було сповнене яскравими барвами радості та приємними враженнями й відкриттями.

Організатори створили більше десяти локацій, де можна було позмагатися у спритності та знаннях, дізнатися щось нове про роботу важливих служб.

Діти вчилися основам самооборони та змагалися за звання «Кращий боєць», спостерігали, як службові собаки шукають зброю, наркотики й виконують вправи.
Вибухотехніки демонстрували макети небезпечних пристроїв та розповіли, як поводитися у випадку виявлення таких предметів. Малеча дізналася як власними силами загасити пожежу, як користуватися вогнегасником, як надавати домедичну допомогу.


 

У локації патрульної поліції діти могли спробувати себе в ролі патрульного, посидіти в службовій машині і протестувати "алкоокуляри". Не забули нагадати і правила дорожнього руху для пішоходів та велосипедистів.

Маленькі відвідувачі заходу мали змогу уявити себе справжніми героями, примірявши форму поліцейських, рятувальників, нацгвардійців тощо. Підлітки ж цікавились тонкощами професій, адже попереду в них обрання спеціальностей.

Переможці конкурсу малюнків «Моя нова поліція» отримали призи та подарунки.
Діти пообіцяли організаторам не забувати правила безпеки і використовувати набуті знання у житті. Тож свято принесло не тільки радість, а й користь.