back

Ветерани Чернігівщини вперше представлять Україну на міжнародних Іграх Воїнів у США

01-06-2021 | 16:18

У Сполучених Штатах Америки з 12 по 22 вересня цього року проходитимуть Warriors Games – Ігри Воїнів. Цьогоріч у цих престижних змаганнях вперше братиме участь українська команда військовослужбовців — 40 хлопців та дівчат з усієї України. Щоб потрапити до збірної всі охочі могли пройти національний відбір у 11-ти видах спорту. За його результатами до команди увійшли три представники Чернігівщини. Це ветеран Національної гвардії України Владислав Шатіло, військовослужбовець Національної поліції України Олександр Гавриленко та ветеран Збройних Сил України Олександр Дударєв.

Владислав Шатіло та Олександр Гавриленко боротимуться за перемогу у змаганнях з кульової стрільби та пауерліфтингу. А також Владислав Шатіло змагатиметься за медалі у велоспорті, веслуванні та плаванні. Олександр Дударєв на змаганнях у США виступить у 2 дисциплінах: плавання та веслування.

Готуючись до міжнародних Ігор Воїнів, учасники всеукраїнської команди протягом літа візьмуть участь у 2 навчально-тренувальних зборах.
У нашої команди дуже значні шанси посісти призові місця. Попереду — стрімка підготовка збірної до участі в міжнародних змаганнях. Це буде спільна робота учасників, оргкомітету, тренерського складу та вболівальників, — зазначив головний тренер Національної збірної України Сергій Конюшок.

Ознайомитися зі складом Національної збірної команди ветеранів Warrior Games (Ігри Воїнів) можна тут.

Довідково. Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. Цьогоріч він проходитиме з 12 по 22 вересня в Орландо, штат Флорида, США.