back

Голова Чернігівської ОДА провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні

29-05-2021 | 17:55

В п'ятницю, 28 травня, голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере. Також у зустрічі  взяли участь радник з питань освіти Посольства Республіки Туреччина в Україні Уміт Їлдиз, другий секретар Посольства Республіки Туреччина в Україні Айше Айдогдзу, перша заступниця голови облдержадміністрації Олена Бойко та заступниця Жанна Шерстюк, начальниця департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик.

- Хочу висловити вдячність турецькій стороні за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Туреччина для нас не просто добрий сусід, але й надійний та важливий стратегічний партнер. Зі свого боку ми прагнемо розширювати нашу співпрацю, адже на сьогодні головною метою для нашої області є реалізувати її потенціал та зробити Чернігівщину успішною, - наголосила Анна Коваленко.

Очільниця облдержадміністрації презентувала інвестиційний та економічний потенціал регіону. Під час презентації вона підкреслила, що Чернігівська область готова до реалізації інвестиційних проєктів у сфері інновацій, розвитку «зелених технологій» та агропромисловому  секторі. Крім того, запропонувала налагодити міжрегіональну співпрацю з одним із турецьких регіонів.

Анна Коваленко виступила з ініціативою  налагодити обмін досвідом між країнами щодо реалізації проєктів державно-приватного партнерства.

- Для нас цінним є досвід з організації таких проєктів – адже Туреччина є лідером в цьому напрямку. І це спонукає брати приклад та активізовуватися для подальшої роботи. 

Також голова Чернігівської ОДА звернула увагу гостей  на можливості  придбання продукції наших підприємств, які виготовляють автотранспорт та сільськогосподарську техніку, виробниче обладнання, електронну, оптичну та світлотехнічну продукцію.

Сторони розглянули й напрями  розвитку туристичної сфери між країнами - налагодження співпраці між туроператорами, спільну промоцію туристичних об'єктів тощо.

- Переконана, що сьогоднішня зустріч відкриє нові можливості в наших добрих відносинах та стане потужним поштовхом для динамічного розвитку подальшої співпраці - наприкінці зустрічі зазначила очільниця області.