back

Вже в червні відбудеться українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю 2021»

28-05-2021 | 12:02

Нещодавно ми розповідали про фотоконкурс пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який буде проходити у вересні. Тепер розповімо про ще один конкурс, а саме про фотоконкурс природних пам’яток.

З 1 по 30 червня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю 2021», присвяченого пам’яткам природи. В Україні фотоконкурс проходить 9 рік поспіль і має на меті фотографування об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ).

У конкурсі можуть взяти участь як професіональні фотографи, так і аматори. Для цього потрібно протягом червня завантажити авторські, власні фото, зроблені будь-коли. Це може бути фото краєвидів, окремих дерев, що є ботанічними пам’ятками та макрофото флори й фауни.

Списки пам’яток та інструкції із завантаженням фото доступні на сторінці конкурсу у Вікісховищі: wikimedia.org

Як взяти участь

wiki.png

Крок 1. Зареєструватися у Вікісховищі або увійти, використовуючи ваш особистий логін.

Крок 2. Відкрити у переліку об’єктів ПЗФ сторінку потрібного міста чи району і знайти потрібний вам об’єкт.

Крок 3. У колонці «Фото» натисніть на посилання «Завантажити фото» або «Завантажити ще фото» навпроти потрібного вам об’єкта.

Крок 4. Виконувати інструкції завантажувача Вікісховища. Якщо ви завантажуєте фотографії за посиланням зі списку пам’яток, автоматично буде проставлено ідентифікатор, категорію та опис об’єкта; ви можете додати інформацію, якої не вистачає.

Переможці за кількісним внеском та автори найкращих світлин будуть відзначені цінними призами. Десять найкращих фото представлятимуть Україну на міжнародному етапі.

Детальніше з усіма умовами та регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням: wikilovesearth.org.ua

Сторінки у соцмережах: www.facebook.com/wle.ua/www.instagram.com/wle_ukr/