back

Новий Цифрограм. Запустили національний тест на цифрову грамотність для держслужбовців

28-05-2021 | 11:15

Державні службовці відтепер можуть дізнатися власний рівень цифрової грамотності. Після складання національного тесту на цифрову грамотність для держслужбовців кожен отримає електронний сертифікат.

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність для державних службовців.

Під час презентації тесту заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що ініціатива допоможе підвищити ефективність діяльності державних службовців.

«Державна служба — це можливість змінювати країну на краще. Це масштабні проєкти національного та міжнародного характерів, що позитивно впливають на життя мільйонів людей, бізнеси та державні інституції. При цьому кількість бюрократичних, паперових процедур скорочується і робота державного службовця вже не така, як 5-10 років тому. Держслужбовці обов’язково мають володіти сучасними професійними компетентностями», — заявила Валерія Іонан. 

Цифрограм для держслужбовців заснований на рамці цифрових компетентностей для громадян України та оцінює 30 цифрових компетентностей. 

Цифрограм для держслужбовців втілений за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарією і реалізується Фондом Східна Європа. 

Цифрограм для держслужбовців є складовим компонентом Цифрограму, технічний компонент якого реалізований за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).