back

На Чернігівщині завершились навчальні збори резервістів

26-05-2021 | 17:53

У середу, 26 травня в Чернігівській області завершилися двотижневі навчальні збори з територіальної оборони. У них взяли участь 2000 військовозобов’язаних оперативного резерву 2 черги та резервісти 119 окремої бригади територіальної оборони оперативного командування «Північ».

- Результати навчань – це запорука підвищення спільної готовності до виконання завдань з оборони рідної землі у разі можливих посягань з боку країни-агресора. Відчуваю гордість, що на Чернігівщині у разі необхідності, професійно підготовлені місцеві підрозділи тероборони будуть готові в найкоротші терміни прийти на допомогу діючій українській армії, а також підтримати рятувальні служби у мирний час, - зазначила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

За її словами, цьогорічні навчання важливі для практичного відпрацювання положень нового законопроєкту, ініційованого Президентом України щодо організації територіальної оборони. Ним передбачено залучення особового складу підрозділів територіальної оборони для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Базові табори резервістів розміщувалися в межах Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького, Новгород-Сіверського та Корюківського районів та безпосередньо в місті Чернігові. Окрім відпрацювання військових навичок, на практиці перевірили злагодженість дій військових та органів управління обласного і районного рівнів.

Анна Коваленко подякувала учасникам зборів за патріотизм і готовність захищати Україну, побажала мирного неба, добробуту, процвітання та вручила відзнаки обласної державної адміністрації.