back

"Велике будівництво": На трасі Н-07 відбудовують міст через річку Удай. ФОТО

21-05-2021 | 12:45

Біля Прилук на трасі Н-07 весільні фотографи знайшли чудову локацію для фотосесій - 64-метровий міст через річку Удай. Збудували його у 1979 році.

У жовтні 2020 рух цією ділянкою дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка було закрито у зв'язку з реконструкцією шляхопроводу над залізницею під Прилуками. На мосту через Удай, що знаходиться за кілометр від колій, також почали демонтажні роботи. Старий міст розібрали, побудували об'їзну дорогу.
Наразі проводяться роботи зі спорудження опор для нового мосту.

Оновлений міст через річку Удай під Прилуками повністю відповідатиме сучасним нормам безпеки та транспортних навантажень.

На час реконструкції організовано об'їзд місця виконання дорожніх робіт по маршруту:
- Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин (ділянка Прилуки - Монастирище);
- Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня (ділянка Монастирище - Ічня);
- Т-25-24 Борзна - Ічня - Прилуки (ділянка Ічня - Ярова Білещина).

У 2021 році в рамках програми "Велике Будівництво" Н-07 Київ - Суми - Юнаківка по Чернігівській області планується продовжити капітальний ремонт траси і реконструкцію п'яти штучних споруд. Загальна протяжність дороги по території Чернігівської області - 143 км.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення, 9 мостів оновити капітально і 5 мостів реконструювати.