back

Олена Дума вручила ключі від нової оселі дитині-сироті з Прилуцького району

20-05-2021 | 18:15

У Прилуцькій райдержадміністрації 20 травня відбулася важлива подія. Дитина-сирота Вікторія Навражна отримала ключі від однокімнатної квартири, придбаної за рахунок коштів державної субвенції.

Ключі від оселі Вікторії передали заступник голови Чернігівської ОДА Олена Дума та голова Прилуцької РДА Геннадій Луценко.

- Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування завжди було і залишається на особливому контролі Чернігівської ОДА. Завдяки Міністерству соціальної політики, голові облдержадміністрації Анні Коваленко, керівництву Прилуцького району, ми маємо змогу допомагати дітям та робити їх щасливими. У 2020 році області з державного бюджету виділено субвенцію у розмірі понад 34 млн грн. Її розподілено серед 84 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Скористалися своїм правом на отримання житла уже 36 осіб. Сьогодні стала щасливою ще одна чудова людина. А ми продовжуємо працювати далі, - зазначила Олена Дума.

Керівники області та району привітали молоду власницю житла, вручили подарунок - мікрохвильову піч і побажали, щоб у новій оселі панували злагода, добробут, щастя, сімейний затишок та справжнє родинне тепло.

Вікторія Навражна виховувалася у дитячому будинку сімейного типу Дребота Володимира Івановича у селі Яблунівка Прилуцького району. У вересні 2020 року дівчина стала студенткою КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж імені І. Франка» Чернігівської обласної ради.

Тепер Вікторія стала власницею однокімнатної квартири у Прилуках загальною площею 36,6 квадратних метрів. Меблі та побутову техніку для нової оселі допоміг забезпечити батько-вихователь.