back

Які фестивалі та перфоменси пропонує Чернігівщина на ці вихідні?

20-05-2021 | 12:57

Потеплішало і можна планувати подорожі, фестивалі та мистецькі перфоменси. Сьогодні четвер - чудовий день для того, щоб спланувати цікаву програму на вихідні. А фестивальна Чернігівщина пропонує насичений подіями туристичний вікенд.

- Реконструкції середньовічних боїв, мистецькі перформанси, захоплюючі екскурсії та нові музейні експозиції чекають туристів на Чернігівщині в ці суботу та неділю, протягом вихідних 22-23 травня. Широка програма заходів у музеях області допоможе спланувати насичений індивідуальний тур для всієї родини, - розповіла голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

Тож розпочати суботу 22 травня очільниця Чернігівської ОДА рекомендує у Парку природи "Беремицьке", де о 10:00 стартує Історичний фестиваль "Вовча гора".

- У вас буде можливість побачити шикування військ на ристалищі та запеклі бої ратників, взяти участь у богатирських забавах та майстеркласах зі стародавніх ремесел, придбати роботи майстрів на середньовічній ярмарці та скуштувати смачних страв на фудкорті. Також рекомендую скористатися нагодою, щоб прогулятися екостежкою в заповідній частині парку, де можна побачити диких тарпанів, туроподібних биків, сайгаків та інших представників давньої мегафауни Полісся, - зазначила Анна Коваленко.

ЯК потрапити на фестиваль "Вовча гора"?
Вхід на фестиваль вільний.
З повною програмою можна ознайомитися за посиланням.

В другій половині дня Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана запрошує гостей на щорічну акцію "Ніч музеїв". З 15:00 тут триватимуть презентації, виставки та художні майстеркласи. А о 18:30 розпочнеться поетично-драматичний перформанс-презентація колекції дизайнерського одягу членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольги Костюченко. Також протягом дня можна буде відвідати міні-виставку дизайнерських капелюшків Валентини Свистун.

ЯК потрапити на акцію "Ніч музеїв"?
Вхід вільний.
З повною програмою можна ознайомитися за посиланням.

Ранок неділі, 23 травня рекомендуємо присвятити екскурсії історичним центром Чернігова від місцевих гідів. Організувати екскурсію допоможе Чернігівське об'єднання екскурсоводів  або адміністрація Національного заповідника "Чернігів стародавній".

До речі, в приміщенні Чернігівського колегіуму на Валу заповідник щойно відкрив виставку ікон ХVIIІ – ХІХ ст., приурочену до Міжнародного дня музеїв.

Найкращим завершенням туристичного дня на Чернігівщині стане візит до містечка Ніжин. Напередодні Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського урочисто відкриє Меморіальний будинок-музей Юрія Лисянського" з тимчасовою виставкою "Мандрівник козацького роду", що присвячена видатному українському мореплавцю, учаснику навколосвітньої подорожі Івана Крузенштерна. Також можна буде побачити нові експозиції про природу Приостер'я, фотовиставку про історико-архітектурну спадщину Чернігівщини та фьюжн-виставку ніжинських митців "Завжди різні". А якщо приїхати до Ніжина ще у п'ятницю, можна потрапити на акцію "Ніжинська музейна ніч", яка розпочнеться о 20:00 на площі Івана Франка та охопить кілька музейних закладів міста.

З повною програмою можна ознайомитися тут.

- Травневий фестивальний вікенд стане справді незабутнім! Запрошую киян та мешканців інших міст насолодитися нашою гостинністю, - сказала Анна Коваленко.