back

Анна Коваленко: Комісія Мінрегіону затвердила всі проєкти, які будуть реалізовані коштом ДФРР на Чернігівщині у 2021 році

20-05-2021 | 12:55

Урядова Комісія з відбору проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році, розглянула змінені пропозиції від десяти облдержадміністрацій та запропонувала Кабінету Міністрів України внести зміни до раніше прийнятого розпорядження і розподілити за проєктами ще 131 мільйон гривень коштів ДФРР.

По Чернігівській області вже розподілені усі 84,7 мільйона гривень коштів ДФРР, передбачені на реалізацію восьми проєктів, — повідомила голова облдержадміністрації Анна Коваленко. — До затверджених раніше п’яти проєктів додалися реставрація будівель обласного філармонійного центру та кінотеатру ім. Щорса (остання — з пристосуванням під Хаб соціального партнерства та інституційного розвитку), а також капітальний ремонт приміщення гімназії імені Васильченка в Ічні.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів затвердив фінансування з ДФРР ще п’ятьох проєктів:

•        будівництва Григорівської загальноосвітньої школи;

•        реконструкції будівлі хірургічного корпусу Чернігівської обласної лікарні;

•        капітального ремонту легкоатлетичного стадіону КПНЗ «ДЮСШ» у м. Носівці;

•        капітального ремонту стадіону "Колос" у м. Борзні;

•        реконструкції будівлі Кіптівської ЗОШ І-ІІ ст. під дошкільний навчальний заклад.

Державний фонд регіонального розвитку – це основний інструмент держави для фінансування соціальних, економічних, інфраструктурних, культурних, спортивних проєктів по всій території України. Тож добре, що нам вдалося вчасно доопрацювати проєкти та розшити сферу застосування цього інструмента на Чернігівщині, — підсумувала Анна Коваленко.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.