back

Денис Шмигаль підбив підсумки робочої поїздки на Чернігівщину

13-05-2021 | 11:09

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підбив підсумки виїзного засідання Кабінету Міністрів 12 травня та наголосив, що практика регіональних візитів з ухваленням урядових рішень щодо того чи іншого регіону буде продовжена.

Очільник Уряду зазначив, що регіональний візит на Чернігівщину був насиченим та продуктивним: урядова команда ознайомилася з роботою декількох медичних закладів, відвідала «Чернігівський автозавод». Також Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень щодо передачі майна у комунальну власність громад регіону.

«За підсумками реформи децентралізації проходить планомірна передача коштів, повноважень, ресурсів, майна, землі місцевим громадам. Вони стають більш незалежними та спроможними», — зазначив Денис Шмигаль та додав, що в межах Чернігівського регіону ще залишається частина неспроможних громад, проблематика яких буде вирішуватись у співпраці всіх гілок влади.

Прем’єр-міністр підкреслив, що в рамках ініціативи Президента Володимира Зеленського на Чернігівщині було відремонтовано та майже повністю наповнене обладнанням нове приймальне відділення в обласній лікарні, яке найближчим часом зможе приймати пацієнтів за новими стандартами надання медичної допомоги.

Денис Шмигаль під час прес-конференції також повідомив, що Уряд підтримує ініціативу щодо проведення у вихідні вакцинації українських громадян, які записалися на щеплення за допомогою застосунку Дія. Очільник Уряду зазначив, що після опрацювання питання Міністерством охорони здоров’я всі охочі матимуть змогу отримати вакцину в кабінетах щеплень у порядку живої черги у вихідні — у будні ж буде продовжена вакцинальна кампанія згідно з загальнонаціональним планом.

«У суботу та неділю є незадіяні потужності в кабінетах щеплень. Ми бачимо графік, що в будні спостерігається високий рівень вакцинації, проте у суботу та неділю є просідання за кількістю вакцинованих, тому можемо відкривати для всіх охочих такі можливості вакцинації. Запрошую до вакцинування, адже це один зі шляхів, який дасть для України та кожної окремої області можливість швидше виходити з карантинних обмежень», — повідомив Глава Уряду та додав, що Україна законтрактувала достатню кількість безпечних вакцин для щеплення всіх охочих цього року.

Наприкінці прес-конференції, відповідаючи на запитання, Денис Шмигаль повідомив, що Уряд продовжує стратегію щодо нарахування пенсій у безготівковій формі, проте там, де немає банківської інфраструктури, пенсіонери продовжуватимуть отримувати гроші за допомогою Укрпошти.  

«Етапність наступна: великі міста, міста з населенням понад 100 тисяч, у тих населених пунктах, де щільність населення не дозволяє мати банківське відділення або банкомат, — там пенсія буде надсилатися за допомогою Укрпошти. Ми надаємо пенсіонерам право користуватися карткою там, де це зручно. Там, де немає банкоматів, пенсію будуть отримувати живими грошима», — наголосив Прем’єр-міністр.

За повідомленням Урядового порталу