back

Затверджені нові протиепідемічні заходи для закладів освіти

12-05-2021 | 09:25

Міністерством охорони здоров'я України затверджені нові протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням COVID-19.

Відповідну постанову підписано головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшко.

Документом визначені обов'язки суб'єктів, що відповідають за влаштування та утримання закладів освіти, з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації.

Дія документа поширюється на заклади позашкільної, загальної середньої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Нова редакція постанови щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти містить вимоги щодо організації освітнього процесу, покладених на керівників та працівників закладів освіти в період карантину.

Окрім того, документом визначено вимоги до організації харчування в закладах освіти, вимоги до транспорту, який перевозить дітей та працівників, а також вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Попередня постанова МОЗ про протиепідемічні заходи у закладах освіти, що була ухвалена напередодні початку навчального року, визнана такою, що втратила чинність.

Також на сайті Міністерства охорони здоров'я України викладено Постанову від 11 березня 2021 року №2 «Про внесення змін до протиепідемічних заходів під час проведення футбольних матчів серед професійних футбольних клубів на період карантину з зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19) та Постанову від 22 квітня 2021 року №3 «Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення масових спортивних заходів на відкритому повітрі на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19).