back

На Чернігівщині вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни

08-05-2021 | 11:24

Сьогодні, 8 травня, Чернігівщина відзначає День пам’яті та примирення,  вшановує подвиг тих, хто здобував перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Ця перемога — плід спільних титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. Україна і зокрема Чернігівщина, зробила вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацистами та заплатила високу ціну за перемогу.

Вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили у сквері М. Попудренка та стел загиблим під час проведення АТО /ООС і Героям Небесної Сотні у Чернігові керівник апарату Чернігівської ОДА Станіслав Робота, голова обласної ради Олена Дмитренко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народний депутат України Олег Семінський, ветерани та громадськість.

Також сьогодні в колишньому урочищі Подусівка відбулося покладання квітів з нагоди вшанування пам’яті 15000 мирних жителів (чоловіків, жінок, дітей), партизанів, підпільників та в’язнів Подусівського концтабору, які поховані в урочищі в 11-ти братських могилах. Вшанування пам’яті загиблих відбулося за участі представників національних товариств м. Чернігова. Всі заходи пройшли з дотриманням карантинних вимог.