back

Президент привітав співвітчизників з Днем Соборності та Свободи України

22-01-2013 | 14:00

Президент України Віктор Янукович привітав співвітчизників з Днем Соборності та Свободи України. «Соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями нашої національної ідеї. Це важливі складові становлення сучасної України. Соборність і свобода - це цінності, які впроваджує в життя наш народ протягом усієї своєї історії», - сказав Глава держави під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

За словами Президента, 94 роки тому Акт Злуки проголосив об’єднання двох українських республік, народжених на уламках імперій. «Єднання українських земель, творення власної держави для українців стало реальністю. Єдність і сьогодні, без перебільшення, - це головна умова нашої сили та незалежності», - наголосив Віктор Янукович.

За словами Глави держави, народ України пройшов безліч випробувань, але відстояв цінності соборності і свободи, не втративши творчої життєвої енергії. «Це надійний фундамент, на якому будуються міць і велич українського суспільства. І ми гідно приймаємо виклики сучасної складної епохи. Тому що це - наша спільна відповідальність перед нащадками за збереження і зміцнення вільної та єдиної України», - сказав Віктор Янукович.

«Ми можемо мати різні точки зору. Нас можуть розділяти сотні кілометрів. Але ми усі - єдиний український народ», - наголосив Президент України.

На урочистостях також були присутні Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.