back

Анна Коваленко зустрілася з представниками підприємств області, де утворилася найбільша на сьогодні заборгованість по зарплаті

06-05-2021 | 17:33

Голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко 6 травня зустрілася з представниками підприємств області, де утворилася найбільша на сьогодні заборгованість із заробітної плати.

Своєчасність виплат та мінімізація боргів перед працівниками підприємств та установ області постійно перебуває у зоні посиленої уваги голови ОДА.

У лютому поточного року були розроблені відповідні графіки, проте дотримуватись встановлених там термінів вдається не всюди.

Голова ОДА разом з учасниками наради детально проаналізувала обставини, що призвели до виникнення заборгованості та заважають її погашенню на кожному з підприємств. Серед причин — недостатність обігових коштів та труднощі з реалізацією виробленої продукції, неповна завантаженість виробничих потужностей, несвоєчасні розрахунки за виконані підрядні роботи або відвантажену продукцію, проблеми в отриманні дозвільних документів тощо.

– Зрозуміло, що підприємства переживають непрості часи, втім неприпустимо, щоб заручниками цієї ситуації були їх працівники. Як голова обласної адміністрації я першочергово зацікавлена в добробуті мешканців Чернігівщини, – наголосила Анна Коваленко та зауважила, що кожна ситуація потребує індивідуального підходу та, подекуди, комплексу комунікаційних і адміністративних заходів. Голова ОДА запевнила також, що робитиме все від неї залежне, аби підвищити рівень заробітної плати в області.

За підсумками зустрічі її учасники визначили першочергові заходи, спрямовані на вирішення проблем із заборгованістю та оновили графік її погашення.

Нагадаємо, що станом на 1 квітня поточного року сума заборгованості із заробітної плати в області порівняно з початком року скоротилася на 34,4%. Така динаміка, за даними Державної служби статистики, — найкраща в Україні.