back

Реформування галузі охорони здоров’я – пріоритетне завдання на поточний рік

22-01-2013 | 17:20

На цьому наголосила Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова під час засідання Колегії Міністерства охорони здоров'я України, що відбулося 22 січня. Від Чернігівської області у засіданні взяли участь в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Галина Василькова, директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Даниленко, головний (позаштатний) кардіолог УОЗ Ігор Батог.

На Колегії були розглянуті питання щодо організації надання меддопомоги хворим із серцево-судинними і судинно-мозковими захворюваннями і подальше її удосконалення та стан реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу».

Підсумовуючи роботу Колегії, Раїса Богатирьова наголосила, що пріоритетом галузі охорони здоров'я є профілактика захворюваності, в першу чергу серцево-судинних хвороб, які значно впливають на рівень інвалідності та смертності від їх ускладнень.

Міністр охорони здоров’я також зазначила, що у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича продовжується пілотний проект щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, що дає можливість знизити ціни ліків для лікування гіпертоніків.

Водночас вона підкреслила, що з метою забезпечення своєчасної та якісної медичної допомоги населенню, зусилля медичної спільноти та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування будуть спрямовані на якнайшвидшу реалізацію Закону України «Про екстрену медичну допомогу».

Як зазначалося, у світлі реформування галузі охорони здоров'я набуває актуальності питання забезпечення його широкого інформаційного супроводу у ЗМІ.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації