back

На Чернігівщині триває вакцинація людей віком 65+. Як записатися та пройти щеплення?

29-04-2021 | 14:17

Зупинити пандемію коронавірусу можливо лише сформувавши колективний імунітет серед більшості населення. І саме вакцинація – єдиний ефективний спосіб захиститися від ускладнень ковіду. Задля цього по усій країні та в Чернігівській області зокрема, активізовано вакцинальну компанію проти коронавірусу, що відбуватиметься згідно з дорожньою картою у п’ять етапів.

Для проведення щеплення першого та другого етапу на Чернігівщині заплановано залучити 143 тимчасових пунктів щеплення. Наразі пройшли навчання працівники 141 пункту.

Сертифікати отримали 479 медичних працівників основного та резервного складу, з них 200 лікарів та 279 медичних сестер. До 30 квітня має завершитись навчання решти спеціалістів.

За минулу добу на Чернігівщині у кабінетах щеплень вакциновано 1600 осіб, усі вони отримали першу дозу препаратом AstraZeneca. Щеплення проводились у 56 пунктах.
А саме по одному кабінету відкрито у Бахмачі, Бобровиці, Борзні, Варві, Корюківці, Куликівці Новгород-Сіверську, Носівці, Семенівці, Сосниці і Талалаівці. По три пункти залучені у Козельці, Мені та Коропі, по два – у Сновську і Ріпках. Дев’ять пунктів працювало у Ніжині, сім – у Прилуках, шість – у Чернігові, по п’ять – у Ніжинському та Чернігівському районах.
Кабінети щеплень облаштовані всім необхідним для проведення вакцинації, усі працівники цих кабінетів пройшли відповідну підготовку для роботи з зареєстрованими в Україні вакцинами.

Як записатися на щеплення


Нагадаємо, згідно з дорожньою картою на першому і другому етапі вакцинальної кампанії щепленню підлягають:

Вакциною AstraZeneca :
· лідери громадської думки (члени громадських організацій, діячі культури) старше 60;
· медичні працівники, а саме: мобільні бригади, медики, які надають допомогу хворим на COVID-19, працівники ЕМД включно і водії, медичні працівники, які не надають допомогу хворим на COVID-19;
· працівники первинної медичної допомоги, працівники системи громадського здоров’я, працівники приватних закладів охорони здоров’я,
· військові, соціальні працівники, люди 60+ (люди 80+; люди 70-79; люди 65-69; люди 60-64; люди 18-59 із супутніми захворюваннями).

Вакциною CoronaVac:
· маломобільні групи населення, опікуни маломобільних груп, працівники критично важливих структур державної безпеки (ДСНС, Нацполіція, Нацгвардія, СБУ, Держприкордонслужба, військовослужбовці ЗСУ, МВС) та вчителі, які будуть брати участь в організації ЗНО.

Вакциною Comirnaty:
· персонал і мешканців будинків для літніх людей.
· працівників ДСНС та прикордонників.