back

На «Дорозі смаку Чернігівщини» чекають туристів

28-04-2021 | 11:50

До ініціативної групи з розбудови "Дороги смаку Чернігівщини" увійшли вже 18 учасників. Група утворилася за результатами презентаційної зустрічі-воркшопу «Дорога смаку Чернігівщини» як інструмент розвитку сільських територій».

Проєкт має на меті розвиток Чернігівщини як туристично і гастрономічно привабливої території на національному та міжнародному рівнях. Для цього вже змодельована карта маршруту, яка має відображати комплексну гастро-туристичну пропозицію сільських територій області та допомагати туристу в ній зорієнтуватися. Принагідно проєкт сприятиме диверсифікації агровиробничої діяльності до взаємодії з туристичною галуззю та створенню нових робочих місць у секторі туристичного обслуговування.

Як зазначала ініціаторка проєкту, голова облдержадміністрації Анна Коваленко, на Чернігівщині є більше 50 виробників унікальних харчових продуктів і напоїв, серед яких сировари, виробники м'ясних делікатесів, продуктів та напоїв з меду, органічних фруктових соків, хліба та випічки.

Підприємці, що увійшли до ініціативної групи, стануть ядром проєкту, «першопрохідцями», які в майбутньому ділитимуться власним досвідом з тими, хто долучиться до проєкту пізніше.

«Дорога смаку Чернігівщини» передбачає своєрідний симбіоз не лише виробників продуктів харчування та напоїв, а й гідів, рестораторів, господарів садиб та готелів. Тобто, наприклад, побувавши у Новгороді-Сіверському, турист зможе не лише оглянути історичні пам’ятки і краєвиди, а й скуштувати та купити як сувенір «Сіверські меди». Або після екскурсії в Чернігові поїхати в село Отрохи, що лише за 60 км від обласного центру, де поласувати делікатесними равликами чи в Количівці — екопродуктами та запашними трав’яними чаями на будь-який смак, — розповіла радниця голови ОДА з питань туризму Ксенія Вехетек. І додала, що «Дорога смаку Чернігівщини» ще тільки будується, і скільки буде на ній цікавих та неординарних зупинок, залежить від самих підприємців. Адже ініціатива відкрита до співпраці.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.