back

Жанна Шерстюк провела зустріч з представниками малого та середнього бізнесу

26-04-2021 | 13:38

У понеділок, 26 квітня, в стінах Чернігівської ОДА відбулася зустріч представників малого та середнього бізнесу з керівництвом облдержадміністрації. Підприємці звернулися щодо зняття/послаблення обмежень для їх діяльності.  

Заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк запевнила, що облдержадміністрація з розумінням ставитися до ситуації й не стоїть осторонь. Ще напередодні локдауну, 26 березня, голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко підписала звернення до Кабінету міністрів України з проханням уповноважити приймати рішення щодо регулювання карантинних обмежень. Наразі лист на розгляді Уряду.

 – Головною цінністю – є людське життя, тому введення обмежень було необхідне. Ситуація в області впродовж останнього місяця була критичною. Щодня фіксувалась велика кількість нових випадків захворювання коронавірусом, багато людей було госпіталізовано, медичні заклади переповнювались, подекуди не вистачало кисню і значно збільшилась кількість летальних випадків. На сьогодні ситуація більш-менш стабілізувалась, лише по одному критерію маємо перевищення показників – щодо кількості госпіталізацій на 100 тисяч населення, – зауважила Жанна Шерстюк.

За її словами, якщо в регіоні буде продовжуватися стабілізація показників кілька днів поспіль, то область вийде з "червоної" зони.

Також керівництво ОДА прийняло звернення від підприємців та найближчим часом направить його на розгляд Кабінету міністрів України.