back

Розпочала роботу комісія з питань обліку майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей при облдержадміністрації

22-04-2021 | 16:40

Сьогодні, 22 квітня, заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Дума провела перше засідання комісії з питань обліку майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Комісія створена при обласній державній адміністрації на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 580 «Деякі питання ведення Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей». Її метою є сприяння доступності та відкритості інформації про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку дітей, розташовані на території Чернігівської області, і послуги, які вони надають.

— Попри всі складнощі, які переживає сьогодні наша країна і область, одним із найважливіших пріоритетів є і має залишатися збереження і розвиток мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, наповнення Державного реєстру для запобігання ліквідації, передачі під заставу, перепрофілюванню, використанню не за призначенням таких об’єктів, — наголосила Олена Дума. — Ми маємо всі дії спрямувати на забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей нашої області саме у верифікованих закладах, які внесені до Державного реєстру.

На засіданні комісії розглядалося питання верифікації даних двох об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, заявники яких надали інформацію у повному обсязі. Мова йшла про Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей «Веселка» Гнідинцівського газопереробного заводу ПАТ «Укрнафта» (смт Варва Варвинської територіальної громади) та Комунальний заклад «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Деснянка» (с. Салтикова Дівиця Куликівської територіальної громади).

Члени комісії ухвалили рішення щодо верифікаціі цих майнових об'єктів. За результатами голосування їх внесено до Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей.