back

Віктор Янукович: «Єдність і сьогодні, без перебільшення, - це головна умова нашої сили та незалежності»

22-01-2013 | 15:30

22 січня у Національному палаці мистецтв «Україна» у Києві відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності та Свободи України, участь у яких взяла делегація Чернігівської області на чолі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Станіславом Прокопенком. До складу делегації увійшли депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств і установ області, представники громадськості.

З урочистою промовою у головному залі держави виступив Президент України Віктор Янукович.

Звертаючись до присутніх Віктор Янукович зазначив, що Європейський вибір є пріоритетом зовнішньої політики України.

Входження до сім’ї європейських народів є одним із пріоритетів зовнішньої політики України. «Ми поставили перед собою завдання входження до сім’ї європейських народів. Європейський вибір - це вибір демократичних цінностей, економічної свободи, високих соціальних стандартів», - сказав Віктор Янукович.

Водночас, за словами Глави держави, запорукою стабільності і процвітання України є добрі та братерські відносини з сусідами, передбачувана та послідовна політика співпраці зі стратегічними партнерами.

«Я переконаний, що в цьому році ми станемо на крок ближче до поставленої мети. Водночас, ми будемо торувати власний шлях, послідовно відстоюючи свої інтереси», - наголосив Віктор Янукович.

Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні закладаються основи для економічного зростання, політичного та гуманітарного розвитку на сучасних засадах.

Глава держави підкреслив, що значна частина реформ стосується економічної сфери. Йдеться насамперед про створення сприятливого бізнес-клімату, активну політику заміщення імпорту, посилення енергозбереження, зміцнення енергетичної безпеки. «Це підтримка розвитку реального сектору економіки, підприємництва, інновацій, виробничого та технологічного оновлення. Це захист наших інтересів на традиційних зовнішніх ринках та вихід на нові», - зазначив Віктор Янукович.

«Ми будуємо економічну модель, яка забезпечить імунітет країни від будь-яких зовнішніх економічних криз», - наголосив Президент, додавши, що основою перетворень у країні є прагматизм у зовнішній політиці, дієва система національної безпеки та сильна економіка, спрямована на покращення життя кожного громадянина.

За словами Президента, в Україні триває реформування судової, правоохоронної та адміністративної систем.

«Ми виходимо на розуміння необхідності цілеспрямованих і консолідованих рішень на рівні Конституції», - додав Глава держави. На його переконання, такі рішення матимуть глибинне значення для всього суспільства. «Саме тому конституційна реформа із справи для вузького кола політиків перетворюється на спільний проект української громадськості», - наголосив Віктор Янукович.

Глава держави підкреслив, що основне завдання політики модернізації полягає у створенні в Україні справедливої та ефективної соціальної системи, привабливого і сприятливого середовища для життя, розвитку бізнесу і самореалізації кожного.

«Наше завдання - забезпечити реальну економічну та політичну незалежність, зміцнювати демократію та верховенство права, ствердитись як молода, сильна сучасна держава - в Європі та у світі», - сказав він.

За словами Віктора Януковича, держави, що можуть забезпечити людині свободу та широкі можливості, стають центрами світового тяжіння, отримують нові можливості для випереджального розвитку. «Саме такою країною маємо стати і ми», - наголосив Президент України.