back

Уряд спрощує доступ до інформації про земельні ділянки та стан лісів в Україні, — Прем’єр-міністр

21-04-2021 | 14:04

Уряд під час засідання 21 квітня затвердив порядок проведення національної інвентаризації лісів, який дасть можливість отримати вичерпну інформацію про кількість та якість лісів в Україні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив, що останній державний облік українських лісів проводився ще у 2011 році. І станом на сьогодні, за його словами, актуальної інформації про ліси в Україні немає.

- Протягом наступних 5 років ми щорічно будемо збирати дані. Як результат — держава та громадськість отримають всю необхідну інформацію про те де, скільки та в якому стані перебувають ліси в Україні. Це дуже важливий проект для стратегічного планування, для екології, для лісового господарство та для майбутнього нашої держави, — наголосив очільник Уряду.

Крім того, Кабінет Міністрів підтримав рішення щодо полегшення доступу до отримання інформації про землеустрій та земельні ділянки.

- Завдяки цьому рішенню покращиться ефективність роботи Державного фонду документації із землеустрою та оцінки земель. Це дасть змогу скоротити строки отримання інформації від Фонду й покращити якість надходження та обліку матеріалів, — зазначив Прем’єр-міністр.

За повідомленням Урядового порталу