back

Презентовано Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

01-04-2021 | 17:46

31 березня 2021 року відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ), створеного при Міністерстві культури та інформаційної політики та у співпраці Центром протидії дезінформації РНБО.

“Тепер ми маємо державний механізм протидії дезінформації, що дозволить захищати інформаційний простір від викривлень та вкидів. ЦСКІБ спрямований на об’єднання зусиль громадських організацій та влади у боротьбі із дезінформацією, швидке реагування на фейки, а також на промоцію українських наративів. У структурі діятиме при МКІП, але у співпраці з Центром протидії дезінформації РНБО, за яким лишається безпекова функція і перспектива міжнародного хаб”, - зазначив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Протидія дезінформації, особливо, ворожій дезінформації, навмисному поширенню фейків є надзвичайно важливим пріоритетом для Уряду і для Міністерства", - підкреслив заступник Міністра Тарас Шевченко.

Керівник Центру Любов Цибульська представила цілі та завдання, а також очікувані результати роботи.  "Ми хочемо створити потужний центр з потужною експертизою. Останні сім років боротьби з Росією підтвердили, що ця експертиза в нас є, а також ціла низка ініціатив як на рівні держави, так і на рівні громадянського суспільства. Я закликаю об‘єднуватися нас усіх, тому що ціль у нас одна і ми в цій битві проти агресора разом», - наголосила вона.

Зокрема, ЦСКІБ зосереджуватиме свою роботу на:

  • стратегічних комунікаціях, що включатимуть розробку контрнаративів РФ, проведення інформкампаній, включення українських наративів у щоденну комунікацію Уряду;
  • створення онлайн-ресурсу, який активно реагуватиме на інформатаки;
  • регулярному сповіщенні про гібридну агресію з боку Росії на міжнародному рівні, спільне напрацювання механізмів з протидії дезінформації з міжнародними партнерами.