back

У Чернігівській області продовжується робота з виявлення нелегальних автозаправок

29-03-2021 | 17:47

Минулого тижня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді доручив усім областям до 29 березня відпрацювати АЗС та інші суб’єкти господарювання на ринку паливо-мастильних матеріалів на предмет законності їх роботи.

У понеділок, 29 березня, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Савченко провів засідання робочої профільної групи, щоб заслухати результати перевірок по регіональним АЗС. До обговорення долучилися представники департаментів ОДА, податкової служби, Нацполіції, екологічної та архітектурно-будівельної інспекцій, інших контролюючих органів Чернігівської області, а також Асоціації підприємців.

— На сайті Perevirazs.info інформація про виявлені нелегальні АЗС на території Чернігівської області відсутня. Проте за результатами моніторингу діяльності 11 АЗС виявлені певні порушення та недоліки в їх роботі. Тому маємо детально проаналізувати законність роботи таких заправок та прийняти рішення щодо їхньої подальшої діяльності, — наголосив Олександр Савченко.

За інформацією представників податкової служби наразі дві заправки з цих 11 позбавлені ліцензії та не працюють. Стосовно інших дев’яти проводяться детальні перевірки. Основне порушення — відсутність документів про введення об’єкта в експлуатацію. 

Тож члени комісії вирішили залучити представників Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівські області до вивчення ліцензійних справ даних заправок. За результатами спільної перевірки підприємці – власники АЗС отримають повідомлення та приписи щодо усунення порушень.
Виявлені недоліки суб’єкти перевірок мають усунути у встановлений законодавством термін.

Довідково. Упродовж березня проведено 107 перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства у сфері реалізації пального. Станом на 29 березня виявлено 55 таких порушень. З незаконного обігу вилучено 938,7 тонни паливо-мастильних матеріалів вартістю понад 21,6 мільйона гривень. У результаті складено 9 адміністративних протоколів, розпочато 3 кримінальні провадження, винесено 49 приписів про усунення порушень.