back

З 29 березня у Чернігівській області діятимуть карантинні обмеження "червоної" зони

27-03-2021 | 13:35

З 00:00 годин понеділка 29 березня на території Чернігівської області запроваджується "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийняла 27 березня на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У  Чернігівській області рівень госпіталізації три дні поспіль перевищує встановлений показник у 60 осіб на 100 тис. населення і станом на 27 березня складає 88,3 осіб на 100 тисяч населення. Також динаміка госпіталізації пацієнтів перевищує граничний рівень і становить 51,2%.

За останній місяць захворюваність в області зросла у 4 рази, за останній тиждень – на 35%. Протягом останніх трьох днів медики провели майже 3000 ПЛР-тестувань і отримали близько 1500 підтверджених випадків. На сьогодні в області 7065 хворих на COVID-19.  В лікарнях перебуває 891 хворий, забезпеченість ліжок у 18 медичних закладах киснем складає 86,8%.

Посилені карантинні обмеження на території регіону вводяться з метою недопущення більш стрімкого поширення коронавірусної інфекції, а також щоб запобігти колапсу медичної системи.

Отже, з 00 години 00 хвилин 29 березня 2021 р. на території Чернігівської області будуть введенні обмежувальні протиепідемічні заходи "червоного" рівня епідемічної небезпеки, зокрема забороняється:
прийом відвідувачів закладами громадського харчування та культури;
проведення масових, спортивних та інших заходів;
прийом відвідувачів в спортзалах, фітнес-клубах, басейнах;
діяльність непродовольчих ринків;
відвідування навчальних закладів, крім дошкільних закладів та молодших класів;
здійснення регулярних і нерегулярних транспортних перевезень (у тому числі перестають робити зупинки потяги).

Рішення про введення карантинних обмежень "червоної" зони приймає державна комісія ТЕБ та НС впродовж 48 годин після потрапляння туди регіону. Жорсткі обмеження набирають чинності через два дні після оприлюднення рішення комісії. Карантин триватиме поки відповідні показники не будуть на рівні "помаранчевої" зони.