back

Telegram-бот «Цифрограм. Твоя кібергігієна» проводить експрес-тестування цифрових знань

26-03-2021 | 18:27

Робоча група, до складу якої увійшли спеціалісти Міністерства цифрової трансформації, Vodafone Україна, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Координатор проектів ОБСЄ, розробила чат-бот, який проводить експрес-тестування цифрових знань.

Щоб розпочати тест, користувачам необхідно бути зареєстрованими в месенджері Telegram. Чат-бот доступний за посиланням https://t.me/digigram_ua_bot.

Проект став частиною національної ініціативи «Європейський тиждень цифрової грамотності в Україні», яку проводить Мінцифри з партнерами.

Інтерактивний Telegram-бот дозволяє не тільки швидко перевірити рівень цифрової грамотності, але й отримати нові знання, оскільки містить роз'яснення, підготовлені фахівцями, до кожного запитання. Чат-бот також дозволяє поділитися отриманим результатом з друзями чи колегами.

Перша версія чат-боту має тест на загальні знання, у якому є сім запитань із різних сфер: безпечне користування інтернетом, соціальні мережі та месенджери, перевірка правдивості інформації, мобільне шахрайство та загальний захист інформації.

Розробники планують періодично додавати у чат-бот нові тести та конкурси.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України запустило на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність громадян «Цифрограм». Завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.