back

На трасі М-01 відновлено роботи з капітального ремонту

26-03-2021 | 15:12

Біля Лемешів на ділянці дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (км 89 - 95) по правому проїзду підрядник укладає асфальтобетонне покриття.

У минулому році роботи з капітального ремонту були розпочаті на двох ділянках на території Чернігівської області:

-  між Кіптями та Лемешами (км 89 - 95);

-  на межі областей (км 63 - 67).

У 2021 році роботи з оновлення "київської" траси продовжується. У лютому підрядник приступив до демонтажних робіт на "козелецькій" транспортній розв'язці, що поєднує дороги М-01 та Т-25-35. У березні приступив до робіт з асфальтобетоном.
 
Капітальний ремонт здійснюється за рахунок кредитних коштів ЄБРР та ЄІБ підрядною організацією «AzVirt» LLC (Азербайджанська Республіка), технічний нагляд FIDIC — корейською компанією Dongsung Engineering CO., LTD.

У рамках реалізації проєкту з капітального ремонту на трасі М-01 буде відновлено та посилено дорожнє покриття, відремонтовано існуючі шляхопроводи, встановлено нові дорожні знаки, нанесено сучасну горизонтальну розмітку, влаштовано зовнішнє освітлення.

Всього капітальним ремонтом буде охоплено 80 км міжнародної траси М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі від Києва, включаючи об’їзну Броварів, до Кіптів (транспортна розв’язка доріг М-01 та М-02). В межах Чернігівської області буде капітально відремонтовано 37 км дороги М-01.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення. Крім того, 9 мостів планується капітально відремонтувати і 5 мостів реконструювати.

 
Служба автомобільних доріг у Чернігівській області