back

На Чернігівщині провели облік чисельності диких тварин

24-03-2021 | 15:28

Сьогодні під головуванням заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Савченка відбулася нарада щодо обліку диких тварин у мисливських господарствах області у 2021 році. Участь у засіданні взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції в області.

Інформація, отримана під час проведення обліку, допомагає забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням тварин у мисливських угіддях. Проаналізувавши отримані дані, ми можемо оцінити ефективність роботи по розмноженню і збільшенню чисельності мисливських тварин для подальшої розробки заходів щодо їх охорони й раціонального використання, — зауважив Олександр Савченко.

Начальник відділу мисливського господарства Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Пиріг повідомив, що першого березня закінчено проведення зимового обліку диких тварин. Його основна мета — забезпечення раціонального та невиснажливого використання державного мисливського фонду. Адже саме за результатами обліку визначається ліміт добування (відстрілу, вилову) мисливської фауни. Наразі в області кількість мисливських тварин не зменшується і навіть спостерігається тенденція росту. Водночас питання браконьєрства залишається відкритим. Про це свідчать 145 протоколів, складених поліцією протягом минулого року.

Крім того, на засіданні обговорили порядок отримання та вартість дозволів на полювання.

Підсумовуючи результати наради, її учасники відзначили, що в області загалом — позитивна динаміка чисельності основних видів мисливських тварин. А питання збереження і збільшення їхньої кількості знаходиться на постійному контролі профільних структурних підрозділів ОДА.

Довідково. На сьогодні площа мисливських угідь Чернігівщини становить 2 млн 788 тис. га. Налічується 59 користувачів мисливських угідь, яким вони надані у користування рішеннями обласної ради.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації