back

У Чернігівській області завантаженість ліжок складає 49%, - Жанна Шерстюк

22-03-2021 | 16:45

Впродовж двох тижнів в області збільшується кількість хворих на COVD-19. Завантаженість ліжок станом на 22 березня 2021 року складає 49%. Про це повідомила заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк.

- Чернігівщина ще не перевищила ті показники, за якими область може бути включена до "червоної зони" епідемічної небезпеки. Але щодня збільшується кількість нових випадків захворювання, тому зараз основна увага зосереджена на дооснащенні медичних закладів всім необхідним для надання допомоги хворим на коронавірусну хворобу. Перевіряємо функціонування кисневих точок, придбані кисневі концентратори, встановлюється додаткове кисневе обладнання. Послуга по лікуванню хворих буде надана на належному рівні, - сказала Жанна Шерстюк.

У Чернігівській області триває вакцинальна кампанія. Специфікою області є те, що і за кількістю населення, і за щільністю вона є найменшою. Але рівень охоплення вакцинацією в Чернігівській області складає близько 50%, що є достойною цифрою.

- У нас вакцинувалися головні лікарі, громадські діячі, за рахунок таких заходів збільшується динаміка щеплень від коронавірусу, - розповіла заступниця голови Чернігівської ОДА.