back

Кирило Тимошенко: мета «Великого будівництва» - відновити усі 20 тис. км державних доріг до 2023 року

19-03-2021 | 11:41

Успіх "Великого будівництва" 2020 року дозволяє говорити про те, що до кінця 2023 року цілком можливо відновити всю мережу загальнодержавних доріг України загальною протяжністю понад 20 000 км. Про це в ефірі програми «Право на владу» сказав заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко.

"Коли ми говорили про плани 2020 року, то на початку всі сміялися і говорили: "Та що ви таке говорите? 4000 кілометрів доріг? Та такого не буде!", - нагадав Тимошенко. - А ми взяли і зробили. В цьому році зробимо мінімум 4,5 тисячі км, але хочемо зробити і більше. Все залежить від фінансування, ми шукаємо шляхи для фінансування, і кредитного, й іншого. Наша мета - зробити усі загальнодержавні дороги (це траси, якими займається Укравтодор) до кінця 2023 року. Це більше 20 тисяч кілометрів доріг".

Заступник голови ОП зазначив також підвищену в ході «Великого будівництва» якість доріг, що будуються і ремонтуються. За його даними, стан оновлених доріг після зими залишився ідеальним.

"На прикладі траси Запоріжжя-Маріуполь, яку побудували ще в позаминулому році за 68 днів і про яку всі говорили, що вона зійде зі снігом, можна подивитися, що зараз з нею все добре", - навів один з прикладів Тимошенко.

Виконані в минулому році обсяги дорожнього ремонту та будівництва, а також намічені Укравтодором плани на 2021 рік набагато перевищують показники попередніх років. За словами Тимошенко, такої кількості державних доріг, як зараз, в Україні не робилося за всі роки Незалежності.

При цьому, зазначив координатор президентської програми "Велике будівництво", варто розмежовувати зону відповідальності Укравтодору і місцевої влади. Укравтодор відповідає за дороги державного значення, що з'єднують міста. А дороги всередині міст повинна відбудовувати місцева влада, і відповідальність за це несуть обрані самими жителями міст мери.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що в рамках "Великого будівництва" в 2021 році пріоритетним напрямком стане відновлення місцевих доріг.